Kimyasal peeling, cildin ölü derilerden arındırılması amacıyla uygulanmaktadır. İlk olarak peeling yapılacak kişinin uzman tarafından dikkatli bir şekilde muayene edilmesi gerekmektedir. Bu uygulama birçok farklı açıdan uygulanan kişiye, fayda sağlamaktadır:
Uygulamaya ilk olarak derinin üstünde bulunan tabakanın çeşitli kimyasal maddeler aracılığıyla kontrollü olarak soyulmasıyla başlanır. Yapılan peeling işlemi, derinin rengi ve yapısı üzerinde etkilidir. Bu işlem ile cilt genç ve sağlıklı bir görünüm kazanır. Kimyasal peeling, soyma işleminin derinliğine göre;
Kimyasal peeling uygulaması için uzman deneyimli ve profesyonel olması oldukça önemlidir. Bu işlem açık ten ve ince cilt yapısına sahip kişilerde daha etkili sonuçlar doğurmaktadır. Esmer kişiler üzerinde de etkili olmaktadır ancak bu kişilerin işlem sonrası oluşabilecek lekelenmelere karşı uzmandan çeşitli tavsiyeler almaları gerekmektedir. Kimyasal peeling sonrası cilt güneşten ve tahrişten korunmalıdır.
Kimyasal peeling, etken maddenin cilde uygulanmasıyla gerçekleştirilir. Kimyasal peeling sırasında kullanılan maddeler:
Kimyasal peeling seans sayısı, süresi ve kimyasal maddenin konsantrasyonu; kişinin yaşına, cinsiyetine, cilt yapısına, uygulanacak bölgeye göre belirlenmektedir. Ortalama olarak uygulanan seans sayısı 6-7’dir. Seans aralıkları ise uygulanan yönteme ve kişiye bağlı olarak değişmektedir.
Kimyasal peeling uygulaması ile cildin tazelenmesi ve canlanması sağlanır. Doğal cilt parlaklığını kaybetmiş, güneş ışıklarından olumsuz etkilenmiş, cildinde yaşlanma belirtileri oluşan, kırışıklık, sivilce ve akne problemi yaşayan kişiler için etkili bakım olanağı sunmaktadır. Yapılan işlemlerin büyük çoğunluğunda başarılı sonuç elde edilmektedir. Kimyasal peeling ile yıpranmış cilt soyularak, genç ve sağlıklı deri ortaya çıkarılır.
Kampanya ve duyurulardan haberdar olmak için kayıt olunuz